In onze parochie zijn drie werkgroepen actief voor de Eerste Heilige Communie, namelijk:

  • Ravenstein
  • Herpen
  • Schaijk

Elk jaar, in de maand oktober, worden via de basisscholen de kinderen van groep 4 uitgenodigd om zich aan te melden voor de Eerste Heilige Communie. Daarnaast wordt deze uitnodiging geplaatst op onze website en in ons parochieblad D’n Doper, zodat ook de ouders van de kinderen die elders op een basisschool zitten hun kind kunnen aanmelden.

Door het Corona virus werden de voorbereidingen, in Ravenstein en Schaijk, op de Eerste Heilige Communie 2020 vroegtijdig afgebroken. Het verloop van het virus met de daarmee gepaard gaande maatregelen van de overheid en de Nederlandse bisschoppen heeft ertoe geleid dat de voorbereidingen dit jaar niet meer hervat zijn. De voorbereidingen en de vieringen voor hun Eerste Heilige Communie zijn uitgesteld naar 2021.

Gezien de huidige ontwikkelingen rondom het virus laat het nog enige tijd op zich wachten om voor het jaar 2021 een planning te kunnen maken. In dat jaar zullen de voorbereidingen en vieringen plaatsvinden in Herpen, Huisseling en Schaijk.

In onze nieuwsbrief, waarvoor u zich aan kunt melden via de website of via email info@heiligejohannesdedoper.nl, houden we u graag verder op de hoogte. Daarnaast komt er ook de nodige berichtgeving in ons parochieblad D’n Doper en via onze website. De informatie zal dan onder andere betreffen de data van bijeenkomsten, vieringen en waar. Uiteraard ontvangen de basisscholen dan ook de informatie.

Het formulier om uw kind aan te melden voor 2021 treft u onderstaand aan.
De kinderen die in het voorjaar 2020 hun Eerste Heilige Communie zouden doen, worden door ons benaderd zodra er meer bekend is.

Aanmeldingsformulier Eerste Heilige Communie 2021