Welkom

Beste mevrouw, heer,

Van harte welkom in onze parochie Heilige Johannes de Doper, ontstaan in 2016 uit een fusie. Zij beslaat een groot gebied tussen Reek en Schaijk aan ene zijde en het land van Ravenstein aan de andere zijde. Prachtige dorpen en een stadje maken deel uit van een gemêleerde gemeenschap.

‘Verscheidenheid in eenheid’ is de slogan die kenmerkend is voor onze parochie. Wat wij samen kunnen doen wij samen, maar met respect voor elkaars eigenheden die gekoesterd worden als een kostbare schat. De parochie is negen plus twee monumentale kerken en kapellen rijk.

De pastorale visie die het startpunt van het gemeenschap zijn, kent een vijftal pijlers te weten: het samen vieren – het gemeenschap van gemeenschap zijn – het vormen en verdiepen – de zorg voor de naaste – en het kom, zie en doe vooral mee. Het is een visie in ontwikkeling van het driekoppige pastorale team en de parochianen. Zij vormt de basis voor de bedrijfsmatige visie in ontwikkeling met het oog op onze gezamenlijke toekomst.

Het parochieblad D’n Doper verschijnt eens in de drie maanden en is een veelkleurig blad boordevol informatie voor de parochianen en vele anderen. De website is pas vernieuwd en wijst u de weg in onze gemeenschap. Net zoals beide media zijn het pastoraal team en parochiebestuur naar buiten gericht. Zij staan u graag te woord evenals degenen die het secretariaat bemensen in Herpen, Overlangel, Ravenstein en Schaijk.

Met hartelijke groet,

Jacques Grubben, pastoor