Zeilkamp voor jongens en meiden vanaf 12 tot 18-jarigen

25 april 2022

Zeilkamp Noventus is een initiatief van het bisdom van ‘s-Hertogenbosch. Het zeilkamp wordt georganiseerd op en in de buurt van het Holtus eiland. Dit eiland ligt midden in de Loosdrechtse plassen te Utrecht, omringd door alleen maar water en natuur. Ideale omstandigheden voor een zeilkamp dus!

Tijdens het kamp zijn er 3 verschillende niveaus waarin gezeild wordt: De fokkematen, de stuurmannen en de schippers. Als je voor het eerst meegaat leer je wat je moet kennen om een echte fokkemaat te worden. Zodra je dat diploma gekregen hebt, kan je door naar de stuurmannen en daarna door naar de schippers. Daar zullen je zeilvaardigheden de ultieme test tegemoet gaan. De niveaus zijn ongeveer gelijk aan de gecertificeerde CWO diploma’s CWO 1, CWO 2 en CWO 3. Overigens is de inhoud van het kamp voor jongens en meiden hetzelfde.

Ook staat in het kamp het geloof centraal. Onder de begeleiding van de kamppriester gaan we samen in gesprek over het katholieke geloof en vieren we ’s ochtends een korte H. Mis. Het maakt niet uit of je vaak of zelden in de kerk komt, iedereen is welkom.

Mocht je met ons mee op kamp willen gaan, ga dan naar de website van het zeilkamp, of stuur een mailtje. We eten allen samen in een grote eettent en verblijven op een woonboot op het eiland zelf. De doelgroep van het kamp is tieners die na de zomer op de middelbare school zitten (12-18jr). Op deze website staat extra informatie over het kamp en kan je jouw vragen stellen.

Namens het hele team van zeilkamp Noventus, hopelijk tot snel!
Zin in? Aanmelden kan hier.

Praktische informatie
Datum: 27 augustus 2022 tot en met 3 september 2022
Locatie: Holtuseiland in de Loosdrechtse plassen
Kosten: 
€ 250,00
Meer informatie: Neem contact op met Jong Bisdom Den Bosch.

Voor meer contactgegevens kijk hier.

 

Andere berichten