woman talking on the phone

St. Rochus Deursen

21 augustus 2023

Sint Rochus, bescherm ons
Op deze speciale dag, zondag 20 augustus, heeft Tineke, samen met Theo Gallé, een mooie kindernevendienst gehouden.
Samen met de kinderen buiten in het zonnetje.

Het was een mooie en rijke ervaring. De kinderen zijn begonnen met het luisteren naar het verhaal van Sint Rochus. Kinderen hebben vragen mogen stellen en kwamen er bijvoorbeeld achter waarom er een hond is afgebeeld en waar de schelp voor staat. Uiteindelijk weten de kinderen nu wat hij betekende voor zijn medemensen.

In deze tijd kunnen we ons afvragen wat wij kunnen betekenen voor onze naasten. Wie kent er mensen die voor een ander zorgen?
Wat kun jij zelf doen om iemand een blij gevoel te geven?

In de legende wordt ook verteld dat een engel Rochus moed insprak, toen hij zelf de pest kreeg en wonderbaarlijk weer beter werd. Hij is nooit officieel heilig verklaard, maar de mensen zelf hebben dat wel gedaan.

De kinderen hebben allemaal wel eens een engelbewaarder nodig die ons beschermt en over ons waakt. De uitdrukking “een engeltje op je schouder hebben” is er niet voor niets.

De kinderen hebben allemaal een mooie engel gemaakt en afgesproken dat we engeltjes voor elkaar proberen te zijn.
En gaat het even niet zo lekker, of is er iemand ziek, dan kun je proberen steun te vragen bij Sint Rochus. Wie weet verlicht het een beetje en wie weet, gebeurt er ooit een wonder.

woman talking on the phone

Andere berichten