St. Anna feest te Koolwijk

22 juli 2022

De feestdag van de HH. Joachim en Anna, de ouders van de heilige maagd Maria, is 26 juli.

Na een gedwongen coronapauze van twee jaar keert het St. Annafeest terug in Koolwijk. Het buurtschap heeft er alles aan gedaan om de St. Annakapel en haar omgeving er weer netjes uit te laten zien. De feestdag van Sint Anna wordt dit jaar zondag 31 juli gevierd. De start is om 11 uur met een openlucht hoogmis. Voor het publiek is er een plekje naast de kapel onder de bomen. Ieder jaar trekt het St. Annafeest een groot aantal pelgrims die van heinde en verre komen. Buurtvereniging De Kolluk nodigt alle aanwezigen uit om na de Hoogmis een kopje koffie of thee met appelgebak te komen nuttigen bij Boer Bens tegenover de parkeerplaats van de kapel.

Zaterdag 30 juli wordt om 19 uur een H. Mis opgedragen in de kapel of, bij mooi weer, in de openlucht. Zondag 31 juli vormt de plechtige Hoogmis om 11 uur in de openlucht het hoogtepunt van het St. Annafeest. Een bezoekje aan de fraaie St. Annakapel is zeker de moeite waard.

De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door het Gemengd Koor van Herpen.

Het is goed om samen te komen en te bidden op voorspraak van de H. Anna tot God Onze Heer, voor onze noden en uit dankbaarheid.
Aan de heilige Joachim en Anna heeft God de genade geschonken dat uit hen Maria werd geboren, de moeder van God’s Zoon, Jezus Christus.

 

Andere berichten