Positieve bijdrage aan de relatie tussen LGBT’ers en de Rk-Kerk

6 juni 2017

James Martin SJ, Building a Bridge. How the Catholic Church and the LGBT Community Can Enter into a Relationship of Respect, Compassion, and Sensitivity.

De Amerikaanse New York Times bestsellerauteur en priester-jezuïet besteedt in Building a Bridge aandacht aan de relatie tussen LGBT’ers en de Rooms-katholieke Kerk, hij doet dat op een liefdevolle en inclusieve manier. Building a Bridge is een revolutionair boek!

Op de dag na de Orlando nachtclubschietpartij postte James Martin SJ een video op Facebook, waarin hij opriep tot solidariteit met onze LGBT-broeders en zusters. Een krachtige oproep tot tolerantie, acceptatie en ondersteuning. Het was een herinnering aan de boodschap van Jezus om er voor elkaar te zijn. Martin’s videobericht werd meer dan 1,6 miljoen keer bekeken!

Klik op: http://www.associationofcatholicpriests.ie/2016/06/visible-and-valuable/)

In Building a Bridge biedt Martin zijn reflecties aan in dit ontroerende en inspirerende boek. Hij geeft een krachtige, liefdevolle en broodnodige boodschap in een tijd, die gekenmerkt wordt door woede, vooroordelen en verdeeldheid.

Building a Bridge bevat een stappenplan voor het herstellen en versterken van de banden. We zijn immers allemaal kinderen van God! Daarbij gaat het volgens James Martin niet zonder respect, mededogen en sensiviteit!

Een aanrader voor iedereen!

Andere berichten