Palmpasen

30 maart 2022

Een korte activiteit voor kinderen met hun ouders in de St. Vincentius kerk te Deursen op Palmzondag 10 april om 14.00 uur.


Weet jij eigenlijk wat Palmzondag betekent?

 

Op Palmzondag kun je een gewijd palmtakje halen in de kerken. Mocht je denken dat dit palmtakje je geluk zal brengen of je extra bescherming zal geven, dan zou je wel eens erg ontgoocheld kunnen worden. Jezus wil natuurlijk wel dat je gelukkig bent, maar Hij nodigt je vooral uit om daar zelf aan te werken. Als je gelooft dat het leven erin bestaat om lief te hebben, als je denkt dat rechtvaardigheid, respect voor de mens en solidariteit waarden zijn die verder moeten ontwikkeld worden, als je probeert om te kijken naar wat er om je heen gebeurt, als je jouw buur een goeiedag zegt, ook als hij niet reageert, als je probeert zo te leven en te handelen dat iedereen wordt gerespecteerd op zijn werk, in zijn buurt of elders …

 

Om 14.00 uur gaan de kerkdeuren open en ontvangen we je graag. We gaan samen aan de slag om kaarten te knutselen en deze daarna uit te delen aan ouderen en zieken of iemand die het gewoon fijn vind om een kaartje te ontvangen.

Helemaal in de geest van Palm Pasen!

Andere berichten