Ontmoet Mgr. Boutros uit Libanon

11 juli 2022

Komende donderdag verwelkomen wij onverwachts de jongste bisschop ter wereld, mgr. Boutros.

Op verzoek van Kerk in Nood zal hij komen vertellen over de situatie in Libanon en (als referent voor jongeren in de Syrisch-katholieke Kerk) vooral ook de dilemma’s waarvoor met name jongeren staan.

Met uw giften en gebed mogen we al jaren het werk van de Kerk in Libanon, steunen van oudsher een veilige haven voor Christenen in het Midden-Oosten. Van harte nodig ik u daarom uit voor een ontmoeting met mgr. Jules Boutros uit Libanon, op donderdagavond 14 juli in ‘s-Hertogenbosch.

Toen we vorige week hoorden dat hij Nederland zou aandoen, hebben we deze jongste bisschop ter wereld direct gevraagd om te komen spreken over de situatie in zijn land. Libanon kent de nodige uitdagingen. Vandaag de dag leven 3 van de 4 inwoners onder de armoedegrens… en dat in een land dat tot voor kort nog welvarend was. Voor de ruim 1,5 miljoen Palestijnse en Syrische vluchtelingen – opgevangen door 4 miljoen Libanezen – lijkt de situatie nog hopelozer. 

De Kerk is er voor veel mensen de enige steun in deze moeilijke tijden. Nadat ze eerder noodhulp verleenden aan vluchtelingen en slachtoffers van de explosie in Beiroet op 4 augustus 2020, staan priesters, religieuzen en lekenwerkers momenteel de vele mensen bij die niet te eten hebben. Een speciale zorg van de Kerk vormen de katholieke scholen… zonder een leefbaar inkomen voor docenten staat de toekomst van een hele generatie jongeren op het spel. 

Bisschop Jules Boutros, tot voor kort studentenpastor op een universiteit, zal spreken over de uitdagingen, in het bijzonder voor christelijke jongeren die er “als zaden zijn die niet alleen tussen doornen en stenen ontkiemen, maar ook op een mijnenveld.”

Komt u ook op donderdag 14 juli om 20.00 uur? De voertaal tijdens het gesprek is Engels. Er zal vertaling naar het Nederlands zijn. Locatie: het Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, in ’s-Hertogenbosch. Inloop vanaf 19.30 uur.

We horen graag of u komt via dit formulier. Het belooft een boeiende en inspirerende avond te worden!

Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Kerk in Nood Nederland

Peter Broeders,
Directeur

 

Andere berichten