Nieuwsbrief van Jong Bisdom Den Bosch

2 juni 2021

De Mariamaand is alweer voorbij, maar het is nooit te laat om van Maria te leren. En dat mei ook uitnodigt tot nieuwe plannen, kunnen we zien in deze nieuwsbrief die vooruitblikt naar een aantal activiteiten in juni. Of in de blog van afgelopen maand, die aandacht schenkt aan verschillende manieren om aan Maria te denken.

 

JBDB On Tour
De Bijbel is niet om gelezen te worden, maar om in jou ontvangen te worden! De Bijbel benaderen met de ander voor je!

Zomaar uitspraken waar je iets mee hebt, of niet, waar je iets mee kan of juist niet? Eén ding is zeker: de Bijbel is meer dan een Heilig Boek alleen! Wil je de Bijbel en jouw ervaring dichter bij elkaar brengen? Kom dan ook naar de laatste JBDB on Tour!

 

Deze avond is verplaatst naar 11 juni, en de inloop zal zijn vanaf 19:30 uur. Om 19:45 uur zullen we starten met het programma, en we zullen samenkomen op het Bisdom.

In verband met de coronamaatregelen zal er beperkt plaats zijn en is aanmelden verplicht. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

 

Online Ontmoeting 15 juni
Na de vorige online ontmoeting rondom Hemelvaart willen we graag opnieuw online samenkomen op dinsdag 15 juni. We zullen weer starten om 20:00 uur. Tot nu toe zijn de online ontmoetingen kleinschalig geweest, en een kort moment om samen even te spreken over ons geloof.

 

Wil je hier bij aanwezig zijn? Geef je dan op via jongeren@bisdomdenbosch.nl, of stuur een berichtje naar de JBDB-telefoon (06 285 818 84).

We sturen de dag zelf pas de link door, dus je kunt nog op het laatste moment aanhaken.

 

 

Blog: Drie dingen die we kunnen leren van Maria
Het team van Jong Bisdom Den Bosch schrijft ook maandelijks een blog. Juist in deze tijd van afstand, willen we jou nabij blijven met woorden…

“Wat een wijsheid! Niet alleen een voorbeeld als moeder of vrouw, maar vooral een voorbeeld als mens van God.”

Benieuwd geworden naar de rest van de blog? Klik hier voor de blog van Mei.

 

Rubriek “Met een blik op…”
In deze nieuwe rubriek willen we je aandacht vestigen op waardevolle initiatieven binnen en buiten ons bisdom.
(Heb je input voor deze rubriek, stuur dan een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl).

  • Mariabedevaart voor gezinnen:
    Het team Familiepastoraat nodigt parochies uit om op zaterdag 3 juli met hun gezinnen naar Den Bosch te komen. Na een ontvangst, zijn er in de stad op allerlei bijzondere plekjes aanschuif-workshops rondom het leven en de verering van Maria. Na een lunch en aansluitende viering met de bisschop gaat iedereen met een lekkere snack weer voldaan naar huis. Uiteraard wordt deze dag coronaproof georganiseerd. Klik hier voor meer informatie.

 

Voor in jouw agenda…
Dit jaar hebben wij een aangepast jaarprogramma, welke ook voortdurend veranderd! Een aantal vaste activiteiten zijn weggehaald, omdat ze simpelweg niet te organiseren waren onder de huidige Coronamaatregelen. Dit geeft daarentegen ook ruimte om na te denken over hoe we ons jaarprogramma zouden willen invullen en waar we als Jong Bisdom Den Bosch naartoe willen.. een beetje bezinning voor iedereen dus!
Zie hieronder een overzicht van de huidige stand van zaken. Maar blijf vooral op de hoogte van ons via Facebook, deze nieuwsbrief of JBDB Whatsappservice (stuur een berichtje naar 0628581884).

11 juni: JBDB on Tour

15 juni: Online Ontmoeting

17 juli: Jaarafsluiting

28 augustus – 4 september: Zeilkamp tieners

1 en 2 oktober: Help mee met de Power of Fire

 

Jong Bisdom Den Bosch (René, Laura en Aletta)

jongeren@bisdomdenbosch.nl

Jong Bisdom Den Bosch telefoonnummer: 06 28581884

www.jbdb.nl / www.jongbisdomdenbosch.nl

Facebook / Instagram Jong Bisdom Den Bosch

 

Andere berichten