Nieuwsbrief Jong Bisdom Den Bosch: Start van de zomer!

2 juli 2021

De zomer staat voor de deur, en daarmee ook de laatste JBDB-activiteit van het jaar! Deze activiteit is, net zoals alles dit jaar, wat anders dan anders. We hopen veel van jullie hier te zien en spreken. Verder ook in deze nieuwsbrief de blog van juni, en het jaarprogramma van volgend jaar. We wensen jullie een mooie zomer toe!

 

Outdoor Movie Night 17 juli
Op zaterdag 17 juli willen we graag het jaar met jullie afsluiten. Normaal gesproken doen we dit met het tuinfeest, maar dit jaar gaan we het een beetje anders doen: we willen graag samen een film kijken in onze eigen openlucht bioscoop! Dit zal plaatsvinden in de tuin van Mariënkroon in Nieuwkuijk.

We willen graag om 19:00 uur starten met een viering, waarna we aansluitend een film gaan kijken. Wij zorgen uiteraard voor snacks en drinken voor bij de film, neem jij je eigen tuinstoel/kleedje/zitzak/kussens mee?

Wil je hier graag bij zijn? Meld je dan aan door een email te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl, of door een bericht te sturen naar 0628581884. Doe dit vóór 14 juli! We vragen wel een eigen bijdrage voor deze activiteit van € 5,-. Mocht dit een probleem zijn, laat dit dan weten bij je aanmelding. Er is namelijk altijd een oplossing!

We hopen jullie 17 juli te ontmoeten!

 

Zeilkamp Noventus
Het zeilkamp Noventus gaat dit jaar weer door! Dit zeilkamp is een week voor jongens en meisjes tussen de 12 en 18 jaar. Het wordt een onvergetelijke week vol zeilen en plezier, maar ook een plek om samen in gesprek te gaan over het geloof.

De week vindt plaats op de Loosdrechtse plassen, en is van 28 augustus tot en met 4 september.

Wil je meer informatie of jezelf aanmelden? Klik dan hier!

 

Blog: Vertrouwen groeit in stilte
Het team van Jong Bisdom Den Bosch schrijft ook maandelijks een blog. Juist in deze tijd van afstand, willen we jou nabij blijven met woorden…
(Let op: de blogs komen voortaan aan het begin van de maand online).“ We hebben er allemaal wel van gehoord, dat God liefde is. ‘Maar ja, wat doet dat er nu toe voor mij?’, zeg je dan…”, klik hier voor de blog van juni.

 

Rubriek “Met een blik op…”
In deze nieuwe rubriek willen we je aandacht vestigen op waardevolle initiatieven binnen en buiten ons bisdom.
(Heb je input voor deze rubriek, stuur dan een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl).

  • Ruth is een familiemusical, uitgevoerd door groot en klein en gespeeld voor jong en oud. Een verhaal over een leven met hoogte- en dieptepunten. Laat je raken door een eeuwenoud verhaal dat niets van zijn kracht heeft verloren. Beleef het mee! Een ervaring vol van hoop, die je niet makkelijk zult vergeten..
    Lijkt het je leuk om deze musical te bezoeken? In Den Bosch speelt deze musical op zondagmiddag 19 september. Klik hier voor meer informatie en tickets!
  • Op 25 september is de Franciscaanse Jongerendag in Megen. De dag start om 11:00 uur, en het programma zal eindigen rond 19:00 uur. Er is tussen 9:30 uur en 10:30 uur een pendeldienst tussen station Oss en Megen, en na 19:00 uur kun je weer op het station worden afgezet. Het thema van deze dag moet nog bekend worden, hou hiervoor de website van het Franciscaans Jongerenwerk in de gaten. De eigen bijdrage voor deze dag is 15 euro, dit is inclusief twee maaltijden. Wil je jezelf hiervoor aanmelden? Stuur dan een e-mail naar fjw@franciscanen.nl met daarin je leeftijd en telefoonnummer. Wil je meer weten over het Franciscaans jongerenwerk? Klik dan hier.

 

Voor in jouw agenda…
En nu de zomer begint, wordt het ook tijd om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar! We weten natuurlijk niet precies wat de coronamaatregelen gaan zijn komend jaar, maar we hebben er vertrouwen in dat we het volgende programma kunnen gaan organiseren op een veilige en verantwoorde manier! Zet het dus in je agenda, en hou de website, sociale media en natuurlijk de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie over de activiteiten!

 

Jong Bisdom Den Bosch (René, Laura en Aletta)

jongeren@bisdomdenbosch.nl

Jong Bisdom Den Bosch telefoonnummer: 06 28581884

www.jbdb.nl / www.jongbisdomdenbosch.nl

Facebook / Instagram Jong Bisdom Den Bosch

Andere berichten