Nieuwsbrief Jong Bisdom Den Bosch

18 januari 2024

NIEUWSBRIEF

JONG BISDOM DEN BOSCH

Bekijk de webversie

JBDB CAFÉ
Een laagdrempelige ontmoetingsavond voor en door jongeren! Elke laatste vrijdag van de even maanden. Ontmoet andere (gelovige) jongeren en ontdek dat je niet alleen bent.
De eerst volgende JBDB Café is op vrijdagavond 23 februari. Zien we je in de jongerenruimte van Jong Bisdom Den Bosch (Parade 11)?
LUISTERWEEKEND
“In de stilte hoor je de mooiste dingen”!
Stilte: het is iets wat we tegenwoordig niet veel opzoeken, want is het niet ontzettend saai om de hele dag stil te zijn? Ze zeggen weleens dat stilte ruimte schept om te kunnen luisteren. En dat is nu precies wat we gaan doen. “We kunnen horen, maar kunnen we ook luisteren”?
Het Luisterweekend vindt plaats van vrijdagavond 1 t/m zondagmiddag 3 maart in Meersel-Dreef en wij nodigen je uit om de stilte te ervaren zoals je dat wellicht nog nooit eerder hebt gedaan.
Ergens in de komende weken volgt meer informatie en de mogelijkheid om jezelf aan te melden. Houd jij het weekend vrij?
POWER OF FIRE
Power of Fire… een dag vol vuur! Op zaterdag 6 april komen vormelingen uit ons bisdom samen om een dag rondom het vuur van de Heilige Geest (verder) te ontdekken. En jij mag daar als jongere bij zijn! We kunnen namelijk alle hulp gebruiken met als grootste doel de vormelingen te laten zien dat de kerk jong, levendig en vol vuur is. Hoe kunnen we dat nu beter doen dan deze dag samen met jongeren tot een geweldige dag te maken voor de vormelingen. Bovendien is het harstikke gezellig om met andere (gelovige) jongeren deze dag mede mogelijk te maken.

 

Houd de nieuwsbrief of één van onze andere kanalen in de gaten of laat alvast je inteesse weten via jongeren@bisdomdenbosch.nl.
DOCUMENTAIRE WJD LISSABON
“Het was echt supervet om met al die jongeren bijeen te zijn” (David, 18 jaar)
“Ik vind het wel echt de meest life changing dingen ik ooit heb gedaan” (Hilde, 16 jaar)
De WJD ligt alweer bijna een half jaar achter ons, maar we kijken met Jong Bisdom Den Bosch nog steeds terug op een prachtige reis naar Lissabon afgelopen zomer.
Herbeleef onze reis nog eens terug of bekijk waar je een volgende keer echt bij moet zijn. De eerste echte volgende WJD duurt nog even, maar in 2027 zullen we er zeker ook weer bij zijn in Seoul, Zuid-Korea!
WJD Documentaire
KATHOLIEKEJONGERENDAG
In November 2023 was het zover, zo’n 600 (Katholieke) jongeren hebben op de eerste hernieuwde Katholieke Jongerendag laten zien dat de kerk ook een plaats voor jongeren kan en mag zijn! De KJD was uitverkocht en dat geeft hoop voor de toekomst. Voortaan zal elke eerste zaterdag van november de KJD weer terug zijn. Wil je nog eens kijken waar je bij was of zien wat je gemist hebt? Kijk dan naar deze aftermovie van katholiekleven.nl.
De Katholieke Jongerendag is terug
MYSTERYTOUR
Eind november vond een tweede editie van de Mystertyour plaats en bracht ons bij de Broeders van Huijbergen. We reisden dit weekend door de tijd en maakten onze eigen tijdscapsule. Benieuwd naar het verslag, klik hieronder.
Mysterytour 2023: een reis door de tijd
WAARDEVOLLE INITIATIEVEN BINNEN EN BUITEN ONS BISDOM
Heb je input voor deze rubriek, stuur dan een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl
Credo | de catechismus
Wil je meer weten over het katholieke geloof, maar kom je door drukte niet in de gelegenheid om daar goed voor te gaan zitten? Beluister dan eens de serie Credo. In twee jaar tijd wordt de gehele catechismus van de Katholieke Kerk voorgelezen én van een kort commentaar voorzien. Grijp deze kan om zo elke dag, in tien minuten tijd, een beetje dieper door te dringen in het wonderlijke plan van liefde dat God met elk van ons heeft!
Beluister op Spotify
Stille Omgang
Lopend door de straten in de nacht van 16 op 17 maart getuigend van de Eucharistie. In stilte gelovend in een mysterie van een God die mens werd en stierf voor onze zonden. Stilte en betekenis dwars door het uitgaansleven vol rumoer en leegte. Loop jij dit jaar mee met de Stille Omgang?
Klik hier voor meer informatie en aanmelden
Jongeren en geloof – Bisdom van ‘s-Hertogenbosch (bisdomdenbosch.nl)
Voel je welkom.
Ingrid van Zeeland
Laura Nieuwlaat
Diaken René Lamers gedelegeerde voor JBDB

Andere berichten