Nieuwe medewerker Jeugd en Jongeren Bisdom

8 juni 2018

Vanaf 1 juni zal ik de functie van jongerenwerker in het bisdom den Bosch op me gaan nemen. Dat betekent dat wij elkaar zo nu en dan zullen gaan tegenkomen met onze werkzaamheden voor de jonge kerk. Ikzelf sta daar ook nog met een half been in, en ik kan heel enthousiast worden als ik zie hoe in het bisdom gewerkt wordt om als kerk juist ook voor jonge mensen van betekenis te zijn, en daar wil ik graag aan meewerken.

Ik zal me even aan u voorstellen; mijn naam is Ramon Goosen, ik ben 27 jaar oud en woon in Utrecht, waar ik mijn studie katholieke theologie aan het afronden ben.
De komende maanden zullen we met het bisdom weer aan de slag gaan met een nieuw jaarprogramma voor het jongerenwerk. De eerste brainstormsessies zijn alweer achter de rug, en het belooft heel mooi te gaan worden, met uiteraard de nodige aandacht voor de Wereldjongerendagen in Panama, een evenement dat voor mijn geloofsleven van levensbelang geweest is, en we kunnen ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om jonge mensen hiervan te laten weten.

Voor ons is het van groot belang dat de jongeren in jullie parochies weet hebben van wat er georganiseerd worden, en voor die bekendheid in de parochies is jullie bijdrage onmisbaar. Het is volgens mij super belangrijk dat jongeren ontdekken dat zij niet alleen staan met al hun vragen en twijfels, of juist met hun diep religieuze ervaring. Met het jongerenwerk proberen we jongeren bij elkaar te brengen en ook echt gemeenschap te vormen, een onmisbaar kenmerk van kerkzijn.
Als u nu bij voorbaat al vragen of suggesties en tips heeft , dan hoor ik dat heel graag (mijn emailadres is rgoosen@bisdomdenbosch.nl). En we gaan elkaar in elk geval via vele andere wegen nog tegenkomen.

Tot snel!
Ramon

Andere berichten