Familiepastoraat: Leef Lach en Geloof

7 maart 2023

Leef, Lach en Geloof

Vanuit de parochie is er een nieuwe beweging die zorgt voor verbinding van gezinnen en bouwt aan een gemeenschap, waarin je God ontmoet, en groeit in geluk. In verbondenheid met wat we altijd al deden in deze streken, verkennen we opnieuw het geloof. Om Jezus te leren kennen, om ons te laten vinden door God en om onszelf weer beter te leren kennen. Je vindt ons in het hart van de Kerk. Daar zijn we thuis. Maar tegelijk trekken we naar de periferie, naar buiten, buiten de gebaande paden. We zijn vrolijk en respectvol, zoekend. Er is geen haast, er is wél tijd om te luisteren. We zijn digitaal aanwezig, én er is altijd ruimte voor jou persoonlijk.

We zijn een gemeenschap in de volste zin van het woord. Geworteld in rijke grond, groeien we naar nieuw Leven.

Dit betekent dat we elke eerste zondag van de maand een eucharistie vieren, er elke derde zondag een Kindernevendienst is, maar ook dat we extra activiteiten hebben.

Zo maken we op vrijdag 31 maart eigentijdse Palmpasen stokken, eten we samen brood op Witte Donderdag en gaan we samen ontdekken wat de Wonderlijke 7 zijn in de Heilige Landstichting in Nijmegen op 1 juli.

 

Hoe ervaar je Leef, Lach en Geloof?

We hebben een paar ouders en kinderen gevraagd om in een paar woorden aan te geven wat ze vinden van deze nieuwe beweging.

 

 “Ik vind het leuk, omdat ik de schaal met hosties mag dragen en je kan ook kleuren.

”Ik vind het altijd een leuke zondag als we naar de Familieviering zijn geweest”

“Ik vind de Familieviering mooi, vooral het samenzijn.”

“Het is een viering om elke keer weer naar uit te kijken.”

“Fijn om te zien dat het geloof niet weg is en dat met een nieuwe vorm er een weg naar nieuw leven is”

“Soms saai en soms leuk, ik vind het fijn dat ik tijdens de mis kan kleuren.”

“Leuk dat er mee mogen helpen”

“Goed dat kinderen betrokken worden en een sterk pluspunt is dat de preek aansluit en begrijpelijk is voor ons als ouders en de kinderen.”

 

Wil je meer informatie of het gehele programma ontvangen, stuur ons een mail: familiepastoraat@heiligejohannesdedoper.nl

Andere berichten