Eucharistisch geloven in tijden van nepnieuws

30 mei 2022

Lezing van Anton de Wit

Wie of wat geloof je nog in tijden van verwarring, desinformatie en fake news? Vanuit zijn persoonlijke en professionele ervaring vertelt Anton de Wit over de (on)mogelijkheden van katholiek geloven in de 21e eeuw, en houdt hij een pleidooi voor de eucharistie als remedie tegen het ‘ieder z’n waarheid’ van (sociale) media. De lezing duurt ongeveer drie kwartier; daarna is er gelegenheid tot uitwisseling.

Biografie:

Anton de Wit (1979) is journalist en auteur van beroep. Geboren in Bergen op Zoom woont hij inmiddels al weer enige jaren in Nijmegen met zijn vrouw en vier kinderen. Hij studeerde journalistiek in Tilburg, met als specialisatie tijdschriftjournalistiek. Jarenlang is hij werkzaam geweest als freelance journalist. Gaandeweg heeft hij zich steeds meer toegelegd op de religiejournalistiek. Sinds maart 2017 is hij hoofdredacteur van Katholiek Nieuwsblad, dat in een wekelijkse krant en dagelijks online nieuws, achtergronden en opinie biedt uit Kerk en wereld.

(Bron: www.antondewit.nl)

Tijd:                Woensdag 15 juni 2022 om 19.30 uur.

Locatie:         Parochiezaal, Mgr. Borretstraat 1, Reek (ingang: via de kerk).

Let op:           Voorafgaand aan de lezing zal er om 18.45 uur in de H. Antonius Abt kerk te Reek de Eucharistie worden gevierd.

Van harte welkom!

Pastoraal team van de parochie H. Johannes de Doper

Andere berichten