Een synodale kerk? Jongeren, laat jullie stem horen!

24 januari 2022
Ben jij tussen de 12 en 35 jaar oud? Welkom! Op weg naar een synodale kerk! Ga jij ook mee?

Huh? Wat heb ik daar mee te maken? Waarschijnlijk ploppen er een aantal vraagtekens bij je op. Dit begrijpen we heel goed!

In oktober 2023 zullen bisschoppen van over de hele wereld bijeenkomen om samen te spreken en de paus te adviseren over de toekomst van de katholieke Kerk. Zo’n bisschoppenvergadering wordt ook wel een Synode genoemd! Het thema voor deze komende synode is ‘Synodaliteit’, een woord uit het Grieks, wat betekent ‘samen op weg zijn’!
En daar heb jij ook iets mee te maken! Want als je gedoopt bent ben jij ook een wezenlijk onderdeel van de Kerk. Daarom de vraag aan jou: open je hart en laat van je horen! Dit is je kans!
Jong Bisdom Den Bosch zal in de komende maanden 3x een vragenlijst uitzetten, elk over één van de thema’s waar de Nederlandse bisschoppen de focus op leggen. Je hebt enkele weken de tijd om deze vragenlijst in te vullen (we vragen een kwartiertje van jou tijd). Hierna zal er een online ontmoeting zijn om – als je dit wilt – dieper in gesprek te gaan met elkaar over dit thema.
Hierbij dus vragenlijst 1 – https://forms.gle/QuSGLvYmpXFjSv969 – én alvast de uitnodiging voor woensdagavond 2 februari 2022 om 19.30 uur voor een online ontmoeting (één van de twee mag natuurlijk ook, maar beide is nog beter en leuker).

Andere berichten