Diaconale activiteit – Advent

28 november 2023

We brengen geschenken naar de kerststal, jij ook?

2000 jaar geleden brachten de wijzen geschenken naar het kindje Jezus. Dat willen wij nu ook doen. We brengen geschenken voor de mensen om ons heen die het moeilijk hebben. Zorg jij ook dat deze kerststal gevuld wordt met houdbare spulletjes?

Onze tieners vanuit het tienerpastoraat zijn een inzamelingsactie gestart, tijdens de advendsperiode. Iedereen kan houdbare producten naar de kerststal brengen. Denk bijvoorbeeld aan rijst, pasta, groenten in pot, houdbaar beleg zoals jam, leverpastij in blik, maar shampo mag ook.

Tot en met 23 december kunnen goederen naar de kerststal worden gebracht. 

 

 

Wat achtergrond informatie over 10Together:


We leven in een vluchtige maatschappij, waar individualisme en social media vaak centraal staan. Vanuit de beweging Leef Lach en geloof vinden we het belangrijk om voor tieners (in brede zin) verdieping aan te bieden, waarbij we stil willen staan bij actuele onderwerpen en de rol die je als individu samen met anderen kunt spelen. We willen hiermee onze verantwoordelijkheid bij burgerparticipatie daarmee oppakken en vorm geven samen met de tieners. Dit is de reden waarom we het project 10 Together zijn gestart. Een programma dat stilstaat bij actuele thema’s, waarbij we alle tieners tot 14 jaar uitnodigen om deel te nemen en samen op expeditie te gaan.

Wat zou 10 Together kunnen zijn?
Een plek waar hoop is, waar we er voor elkaar zijn en samen praten over vraagstukken rondom klimaat, tiktok, keuzestress, armoede, muziek en andere actuele thema’s. Kernwoorden zijn gezelligheid, vriendschap, spellen, verdieping door samen te praten. Daarbij mogen snacks en chillen niet ontbreken!

Wat gaan we concreet doen?
We komen om de week samen op de vrijdagavond om 19:00 in het dorpshuis Phoenix te Schaijk. We willen ook op ‘veldbezoek’ gaan. We spreken over actuele thema’s en gebruiken veel spellen en zorgen voor fun en snacks natuurlijk.

Wat willen we bereiken?
We hopen dat tieners in de individualiserende maatschappij, samen een band opbouwen, zich bewust worden, wat men voor elkaar kan betekenen. En wat zou het mooi zijn als we elke keer weer bewust iets (kleins) doen voor de ander en elkaar.

Praktische punten:

  • Het is voor kinderen vanaf groep 7 tot en met 14 jaar. Werkgebied van parochie H. Johannes de Doper
  • Iedereen is welkom, gelovig (welk geloof dan ook), maar zeker ook niet gelovigen
  • Gratis deelname

 

 

Andere berichten