Bouwen aan je fundament

29 maart 2021

Verdiepingsavond voor jongeren door Jong Bisdom Den Bosch

“De Bijbel is niet om gelezen te worden, maar om in jou ontvangen te worden.”

Jezus toelaten in jouw Chamber of Secrets. De eerste zin is de uitnodiging voor de verdiepingsavond die Jong Bisdom Den Bosch organiseert zodra de maatregelen het toelaten. Deze woorden komen vanuit één van de vragen van jongeren hoe praktisch om te gaan met de Bijbel.

Bijbel lezen
Ik lees de Bijbel niet van voren naar achteren zoals je dat normaal doet bij de meeste boeken. Dat werkt bij de Bijbel niet. De Bijbel bestaat uit diverse boeken, geschreven door verschillende mensen, verspreid over een grote tijdsperiode. Het lezen van de Bijbel op deze manier stelt jou namelijk niet in de staat om te ontvangen.
Dan overkomt je wat in Matteüs H7 verzen 26 en 27 staat: “Maar stel dat je wel naar Mij luistert, maar niet doet wat Ik vraag. Dan lijk je op een domme man, die zijn huis bouwt op zachte grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. De rivieren stromen over, en de wind en het water slaan tegen het huis. Dat huis zakt in elkaar, er blijft niets van over.”
Of wat staat in Marcus H 4 verzen 5 en 6: “Een ander deel van het zaad valt op harde grond vol stenen. Daar ligt maar een dun laagje aarde. Dat zaad komt wel snel op, maar door die stenen kunnen er geen wortels in de grond groeien. Door de felle zon gaat het koren dood. Bij de minste weerstand raakt het ondergesneeuwd.”

Verdiepingsavond
Maar ja, hoe bouw jij aan jouw fundament? Zoals dat met alles het geval is, wordt dat je bijgebracht in de opvoeding en laat je jezelf verder daarin scholen. Vanuit Jong Bisdom Den Bosch willen wij je daarbij ook graag helpen. Dit keer niet online maar we nodigen je van harte uit om die eerste kleine stap eens fysiek te zetten en te komen naar die verdiepingsavond.

Houd onze website, de nieuwsbrief en social media van Jong Bisdom Den Bosch in de gaten.

Die eerste kleine stap heeft te maken met jouw Chamber of Secrets (Harry Potter ?).
Dat is namelijk jouw eigen heilige grond. Vandaaruit mogen jouw vragen komen. Ingaan op de antwoorden, vraagt openheid van jou. Wellicht voelt dat juist kwetsbaar. Laat het in jezelf toe om het te ontdekken, zodat er een verlangen ontstaat, een verlangen naar een relatie.

Zoiets kan je zomaar overkomen bij de wauw-factor als je een ander treft, die jou raakt door de uitstraling of door de woorden. Als je daar antwoord op wilt geven, moet je jezelf ook openstellen!
Kwetsbaar zijn dus, want je kunt ook een blauwtje lopen, waar ik vroeger zo bang voor was. Bang om afwezen te worden in een groep of door een leuke meid.

Naar Hem op zoek door de Bijbel
Bij Hem, Jezus, hoef je daar helemaal niet bang voor te zijn. “Ja duh”, denk je dan, “bij Jezus is dat toch ff wat anders dan mijn kwetsbare opstelling face-to-face in een groep of bij een leuke meid of jongen.”

“Hm…ja en nee”, zeg ik dan.

Met deze uitnodiging hoop ik jouw nieuwsgierigheid te wekken.

Offline willen wij, Ingrid, Laura en René van Jong Bisdom Den Bosch, samen met jou die weg ontdekken. Het Woord van God in de Bijbel met een uitstraling die jou mag raken, om het verlangen op te roepen, dat jou de eerste kleine stap laat zetten. Naar Hem op zoek, door de Bijbel. Gods Liefde voor jou ontdekken! Door Zijn Woorden die tot jou gaan spreken.

Van harte welkom
Weet dat je van harte welkom bent bij de verdiepingsavond over de Bijbel en alle andere activiteiten van Jong Bisdom Den Bosch.

Hou vol en wordt nieuwsgierig…

Een tegeltjeswijsheid luidt: “Lees de Bijbel niet als een notaris maar als een erfgenaam”.
Ik hoop dat het jou in staat mag stellen om te ontvangen.

René Lamers, diaken

Andere berichten