Bezinningsmiddag over Thomas Merton

3 september 2018

Woensdag 10 oktober 2018 te Nijmegen

Op woensdag 10 oktober a.s. organiseert het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) een bezinningsbijeenkomst. Deze middag zal gaan over het leven en werk van Thomas Merton, monnik en schrijver. Inleider van deze middag is Willy Eurlings. Hij vertaalde onlangs Jim Forests biografie van Thomas Merton: Leven met wijsheid.

Centraal staan in de lezing de manier waarop Merton aankeek tegen geloven en religie en zijn zoektocht naar waar het in religie en in ons leven om gaat. Ook zullen Mertons interesse in interreligieuze dialoog, zijn inzet voor vrede en zijn sociaal engagement ter sprake komen.

Inleider
Willy Eurlings (Heerlen, 1952) is voorzitter van de Mertonvrienden, een Vlaams-Nederlands genootschap dat zich ten doel stelt om Mertons werk in ons taalgebied onder de aandacht te brengen. Hij heeft tevens meegewerkt aan de vertaling van Mertons New Seeds of Contemplation: Zaden van contemplatie.

Programma
Het programma van de middag is als volgt: om 13.30 uur is er ontvangst met koffie en thee. De lezing begint om 14 uur en duurt tot ca. 16.15 uur. Met daarin een gelegenheid tot het stellen van vragen en een korte pauze.

Praktische informatie
Locatie is de tuinzaal van klooster Brakkenstein, Heijendaalseweg 300 te Nijmegen.
Aanmelding graag vóór 1 oktober 2018 via: cps.nijmegen@kloosterbrakkenstein.nl of
tel. (024) 355 80 29. Voor deelname aan de bezinningsbijeenkomst (inclusief koffie en thee) vragen wij een vergoeding van € 5, graag ter plaatse te voldoen.

Voor meer informatie: www.parochiespiritualiteit.org

Andere berichten