Bedevaart naar Kevelaer 2021

3 mei 2021

Bedevaart naar Kevelaer 2021

 

Onlangs hebben de 5 broederschappen (Ravenstein; Uden; Oss; Veghel en Landerd) van de bedevaart naar Kevelaer een digitale bijeenkomst georganiseerd om te kijken of de bedevaart naar Kevelaer dit jaar mogelijk zou kunnen zijn.
Het komt ons vaak ter ore dat mensen graag een bezoek willen brengen aan Maria, Troosteres der Bedroefden. Veel mensen hebben zelf het coronavirus gehad, binnen de familie of kennissenkring, Velen hebben er de nasleep nog van, of hebben een dierbare verloren door deze pandemie. Ook om andere redenen zullen mensen graag een bezoek willen brengen aan Kevelaer.

Helaas hebben wij moeten besluiten om de bedevaart naar Kevelaer dit jaar niet door te laten gaan.

Er is nog veel onzekerheid in deze coronapandemie om met een grote groep mensen naar Kevelaer te pelgrimeren.
We hopen in 2022 uit deze pandemie te zijn en weer met veel pelgrims naar Kevelaer te kunnen gaan.

Wel hopen we op 7 oktober 2021 met het bestuur een bezoek te gaan brengen aan Kevelaer om daar namens de broederschappen een kaars aan te bieden aan Maria. We zullen tijdens de eucharistieviering bidden voor alle mensen die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn of op welke manier dan ook getroffen zijn door het coronavirus of andere omstandigheden.
Of dit bezoek tegen die tijd door kan gaan, is op dit moment ook nog niet zeker. Als we een bezoek aan Kevelaer kunnen brengen zullen we u daar verslag van uitbrengen in het parochieblad, zoals we dat ook vorig jaar hebben gedaan.

Als de grens naar Duitsland weer open is kunt u natuurlijk altijd op eigen gelegenheid Kevelaer bezoeken. Het is altijd mooi om met b.v. uw kinderen of misschien wel uw kleinkinderen deze bedevaartsplaats te bezoeken.

genadekapel – Bedevaart Kevelaer Utrecht

Wij wensen wij u een mooie zomer toe, maar het aller belangrijkste probeer gezond te blijven.

Met een hartelijke groet,
bestuursleden vanuit onze parochie H. Johannes de Doper
Wim van Berkel
Wout Heessen
Wieneke Vissers
René Lamers diaken

Andere berichten