Bedevaart Lourdes 2017 Bisdom van ‘s-Hertogenbosch

12 juni 2017

Bisschop De Korte nodigt u uit deel te nemen aan een diocesane bedevaart naar Lourdes. Samen willen we op deze bijzondere plaats ons geloof bevestigen en vieren. Deze pelgrimage houden we aan de vooravond van de 160ste verjaardag van de eerste verschijning op 11 februari 1858. Met Bernadette gaan ook wij naar de Grot om te ervaren dat de Heer ook vandaag grote dingen aan ons doet.

Ontmoeting

Ontmoeting is een belangrijk element in de bedevaarten die het bisdom van ‘s-Hertogenbosch organiseert. Ook in 2017 staat ontmoeting centraal in Lourdes: in dit geval de ontmoeting met Maria en via haar de ontmoeting van de Levende Heer. Maar ook voor de onderlinge ontmoeting is volop gelegenheid. Pelgrims leren elkaar tijdens de bedevaart goed kennen, zo is de ervaring.

Reisopties

TGV: 14 tot en met 21 oktober.
Bus & VNB-Lance: 13 tot en met 21 oktober.

We reizen met de TGV; deze snelle treinverbinding brengt de bedevaartgangers in één dag naar Lourdes.
Heeft u zorg nodig en wilt u graag met de bus naar Lourdes? Dan is de VNB-Lance iets voor u!
De VNB-Lance is een bus die, naast gezonde pelgrims, ook plaats biedt aan pelgrims die zorg nodig hebben. Zoals pelgrims die van een (elektrische) rolstoel gebruik maken of pelgrims die liggend vervoerd moeten worden. Medische en verpleegkundige begeleiding is aanwezig tijdens de busreis en in Lourdes, zodat u zorgeloos op reis kunt gaan.

“Mag ik u uitnodigen om met mij naar Lourdes te gaan? Op onze bedevaart kunnen wij onze onderlinge band versterken en ons geloof verdiepen. Wij kunnen inspiratie opdoen voor onze inzet in onze eigen geloofsgemeenschappen. In vertrouwen op Christus kunnen wij samen de Kerk opbouwen.”
+ Gerard De Korte

Meer informatie / inschrijven

Informatie bijeenkomsten
Schaijk          woensdag     28 juni     19.30 uur       parochiecentrum Schaijk
Ravenstein     dinsdag          4 juli     19.30 uur       Vidi Reo Ravenstein

  • Berichtgeving in ons parochieblad D’n Doper
  • Website www.heiligejohannesdedoper.nl
  • Wieneke Vissers 0486-461337 / mfvissers@home.nl
  • Hanny Hamers-Heessen 06-20799651 / hanny.hamers@planet.nl
  • Folder parochie achter in de kerken
  • Website www.vnb.nl
  • Telefoon VNB 073 681 81 11
  • Mail roosmarie.manders@vnb.nl
  • Website www.bisdomdenbosch.nl
  • Mail fvgenugten@bisdomdenbosch.nl

Pastor H. Zandbelt (0486-411282 / haezandbelt@home.nl) en diaken R. Lamers (0487-510995 / 06-12428322 / reelstca@gmail.com) zullen vanuit onze parochie H. Johannes de Doper ook deelnemen aan deze bedevaart.

 

Andere berichten