10Together

12 april 2024

 

Ben jij ergens tussen de 10 en 14?

Dan kan 10Together iets voor jou zijn!

 

We hebben allemaal een druk leven, waarin het vaak om het individu gaat en waarin social media vaak centraal staat. Wij zijn daarom 10Together gestart om juist naar elkaar om te zien en naar elkaar te luisteren en op een leuke manier wat te leren. We staan stil bij actuele onderwerpen en wat jij met een ander voor elkaar kunt doen. Dat heet ook wel burgerparticipatie.

Wat zou 10 Together kunnen zijn?
Een plek waar hoop is, waar we er voor elkaar zijn en samen praten over klimaat, tiktok, keuzestress, armoede, oorlog muziek en andere actuele thema’s. Kernwoorden zijn gezelligheid, vriendschap, spellen, verdieping door samen te praten. Daarbij mogen snacks en chillen niet ontbreken!

Wat doen we concreet?
We komen om de week samen op de vrijdagavond om 19:00. Of we gaan ergens op ‘veldbezoek’. We starten altijd met een leuk spel in het thema, daar blijft het niet bij, want we blijven de hele tijd actief. Ergens in het programma lezen we samen een tekst en spreken we over het thema. Sluiten af met een ludieke activiteit en natuurlijk met iets lekkers.

Wat willen we bereiken?
We hopen dat jij als tiener met andere tieners, samen een band opbouwt, je bewust wordt, wat je voor een ander kunt betekenen. En misschien wel het belangrijkste er voor elkaar zijn en naar elkaar luisteren.

Wat zou het mooi zijn als we elke keer weer bewust iets (kleins) doen voor de ander en elkaar.

Praktische punten:

  • Het is voor kinderen vanaf 10 jaar (groep 7) tot en met 14 jaar uit Schaijk, Reek, Herpen, Koolwijk, Overlangel, Neerloon, Keent, Ravenstein, Neerlangel, Huisseling, Demen, Deursen, Dennenburg en Dieden.
  • Iedereen is welkom, gelovig (welk geloof dan ook) en ook niet gelovigen
  • We willen het graag voor iedereen toegankelijk houden. We vragen geen vaste financiële bijdrage, enkel een mogelijkheid voor jaarlijkse vrije gift.

Andere berichten