Jongerenactiviteit H. Bernadette

25 april 2024, 18:00 uur
Kerk: Sint-Janskathedraal in Den Bosch

Zoals u wellicht weet, komt het reliek van de Heilige Bernadette Soubirous naar ons bisdom van 25 april tot en met 28 april. Hier willen wij als Jong Bisdom Den Bosch natuurlijk graag aandacht aan schenken, om zo samen met jongeren te leren van de Heilige Bernadette, en om elkaar rond deze bijzondere gebeurtenis te ontmoeten. Daarom organiseren wij op donderdag 25 april een activiteit voor jongeren rondom de ontvangst van het reliek.

 

We starten om 18.00 uur met een maaltijd, waar we elkaar kunnen ontmoeten, waarna we als groep zullen aansluiten bij de Pontificale Eucharistieviering ter ontvangst van het reliek. Na de viering blijven we in de Sint-Janskathedraal, waar we de film “Je m’appelle Bernadette” zullen bekijken. Na de film is er natuurlijk de gelegenheid om verder na te praten over deze film, en het bijzondere leven van Bernadette.

Over de film “Je m’appelle Bernadette”: Tussen februari en juli 1858 verscheen Maria achttien keer aan Bernadette Soubirous, een arm en eenvoudig meisje afkomstig uit Lourdes. Miljoenen pelgrims, onder wie vele duizenden Nederlanders, bezoeken sindsdien jaarlijks het Mariaoord. Je kunt deze jonge vrouw leren kennen in ontmoeting, gebed en film en dat alles op een prachtige locatie dicht bij huis!

 

Alle jongeren uit ons bisdom zijn van harte welkom om bij ons aan te sluiten. Ook jongerengroepen zijn natuurlijk van harte welkom, wij zouden het dan ook op prijs stellen als u dit bericht doorstuurt naar jongerengroepen of jongeren in uw parochie of omgeving. Jongeren kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar aanmelding@bisdomdenbosch.nl.

Wij hopen u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u een e-mail sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.

Met hartelijke groet,

Namens team Jong bisdom Den Bosch,

Aletta Steensma