Bisschop De Korte voorganger St. Annafeest

28 juli 2024, 11:00 uur
Kerk: Koolwijk

St. Annafeest in het jubileumjaar.

De St. Annakapel staat al 500 jaar in de Koolwijk, en daarom vieren we de feestdag van St. Anna tijdens dit jubileumjaar samen met bisschop Mgr. Gerard de Korte als voorganger.
We zijn zeer verheugd dat bisschop De Korte bereid is voor te gaan op 28 juli in de openlucht Hoogmis die traditiegetrouw om 11.00 uur gevierd wordt onder de oude eiken naast de
St. Annakapel.
Het kapelbestuur en de buurtvereniging van buurtschap Koolwijk nodigen iedereen uit om in dit jubileumjaar het St. Annafeest bij te wonen. U vindt de St. Annakapel aan de kruising Berghemseweg/Koolwijksestraat in Koolwijk, gelegen tussen Berghem en Herpen. Er zijn zitplaatsen op de bekende bankjes, maar vanwege de verwachte drukte kan u ook een eigen stoel meebrengen.

Programma
Zondag 28 juli vormt de plechtige Hoogmis om 11.00 uur in de openlucht het hoogtepunt van het St. Annafeest. Voorgangers zijn Mgr. dr. Gerard de Korte, pastoor Jacques Grubben, pastor Peter Raaphorst, en diaken René Lamers.

Tijdens deze Hoogmis is er een kindernevendienst, waarin de kinderen kennis gaan maken met “Anna te Drieën”.

N.B. Er zijn geen vieringen in de kapel op zaterdagavond of op 26 juli.

Het Herpens gemengd koor o.l.v. Gerard Bierman zal de eucharistieviering muzikaal opluisteren.

Na de viering kunt u bij Boer Bens terecht voor een lekker kopje koffie en appelgebak, of natuurlijk iets anders waar u zin in heeft, en om even bij te kletsen met andere bezoekers.
Het St. Annafeest is een mooie gelegenheid om kennis te maken met het buurtschap de Koolwijk en zijn bewoners. Een bezoekje aan de fraaie St. Annakapel is zeker de moeite waard! En misschien kiest u wel voor een frisse ochtendwandeling door de mooie bossen van Herperduin?

Wij hopen u te zien op een mooi en zonnig St. Annafeest.

Frans Boeijen