Lezing: Vluchtelingen

Event details

  • maandag | 27 November 2018
  • 18:30
  • Pastoor van Winkelstraat 7-9 te Schaijk

Movement on the Ground

Movement on the Ground is een Nederlandse Stichting die actief is in de vluchtelingencrisis in Europa, met name op het Griekse eiland Lesbos en in Nederland. Het doel van Movement on the Ground is om door middel van haar projecten de vluchtelingen hun waardigheid terug te geven. De projecten worden onder de volgende drie pijlers uitgevoerd “From Sea to Safety”, “From Camp to CampUS” en “From Refugee to Employee”. Movement on the Ground draait voor een heel groot gedeelte op vrijwilligers en is volledig afhankelijk van donaties.

In de lezing zal Nina Schmitz, managing director van Movement on the Ground, het werk van Movement on the Ground toelichten tegen het achtergrond decor van de vluchtelingencrisis. Zij zal specifiek stilstaan bij de huidige situatie en de rol van Nederland en het draagvlak onder de Nederlandse bevolking. Vanzelfsprekend komt ook aan bod hoe u zelf het verschil kunt maken en kunt bijdragen.

Nina Schmitz (40 jr), is logopediste en orthopedagoog en al jarenlang actief in de goede doelen sector. Voordat zij managing director van Movement on the Ground werd, was zij directeur van Stichting Heppie; een organisatie die vakanties en weekenden organiseert voor kwetsbare jeugd in Nederland. Nina woont in Amsterdam en is voor het werk bij Movement on the Ground veelvuldig op reis. Het afgelopen jaar reisde zij niet alleen veel naar Lesbos, maar bezocht zij ook de vluchtelingenkampen in Libanon en Jordanie.

Tijdstip: Dinsdag 27 november 2018 om 19.30 uur Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie/thee.

Locatie: Parochiecentrum, Pastoor van Winkelstraat 7-9, Schaijk

Van harte uitgenodigd! Heel welkom!