Lezing Situatie in Aleppo te Syrië: Missie in oorlogsgebied

Event details

  • donderdag | 23 June 2017
  • 12:30
  • Pastoor van Winkelstraat 7-9 Schaijk

Tijdens de Week van Ontmoeting is er op vrijdag 23 juni om 14.30 uur een lezing over de situatie in Aleppo.
Deze lezing wordt verzorgd door zuster Maria Vrede ssvm. Zij is sinds 2010 lid van het instituut Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará.
Na haar opleiding binnen de congregatie in Italië is zij sinds 2014 werkzaam in de missie in Heiloo. In Nederland beter bekend als de ‘blauwe zusters’.

Zij beloven, als zij hun geloften doen, het avontuur van de missie niet te schuwen. Het hoort bij hun charisma om ook dienstbaar te willen zijn op de meest moeilijke plaatsen. Plaatsen waar niemand heen wilt gaan.

De missie van de zusters en paters in Aleppo begon als een missie in een relatief rustig gebied. De zusters helpen bij de pastorale zorg in de kathedraal en ontvangen in een convict de meisjes die studeren aan de universiteit. Dat is nu een missie in oorlogsgebied waar de meisjes en zusters onderweg iedere dag hun leven op het spel zetten. De christenen in Aleppo geven een moedig getuigenis van hun geloof. Ze bidden iedere dag te mogen sterven als christenen. Dat mag ons raken en ons de vraag stellen hoe sterk we zelf eigenlijk in ons geloof staan.

 

Van harte aanbevolen!

Welkom.