Lezing: Luisteren voorbij de woorden. Handvatten voor het goede gesprek./GEANNULEERD IVM CORONAVIRUS

Event details

  • dinsdag | 1 July 2020
  • 17:30
  • Parochiecentrum, Pastoor van Winkelstraat 1 te Schaijk.

Woensdag 1 juli 2020

Hoe luister je goed naar ouders die net een kind kregen, en die stralen van geluk? Naar een parochiaan die een goede vriend verloor, en zichtbaar aangedaan is? Hoe help je de ander om zich uit te spreken, met haar of zijn hoop, geluk, geloof, kleinheid, vertrouwen, vrees? In onze snelle tijd leven we vaak langs elkaar heen. (Of hebben we dat misschien altijd een beetje gedaan?) Terwijl we blij zijn als we merken dat een ander aandacht heeft. Een goed gesprek, een echt gesprek, is weldadig. We kunnen ons uitspreken. Ons verhaal, onze ervaring, wordt gehoord en aanvaard.

Op deze avond zal jezuïet Jos Moons ons vertellen over zijn ervaring met het voeren van goede gesprekken met studenten, collega’s, monniken en zusters, en zoekers van alle leeftijden.

Wat helpt om de ander ‘tevoorschijn te luisteren’, om te horen wat hij of zij echt wil zeggen, soms voorbij de woorden?
Hij zal enkele handvatten aanreiken en die met casussen illustreren.

Er zal ook ruimte zijn voor uw eigen ervaring en eventuele vragen.

Jos Moons SJ (1980) is jezuïet en beschrijft zichzelf graag als ‘katholiek van het midden’. Hij werkt als onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg, als pastor en docent aan de KU Leuven, en is betrokken bij de opleiding van geestelijke begeleiders voor de Vlaamse bisdommen. Hij schrijft columns over spiritualiteit, theologie en actualiteit (igniswebmagazine) en publiceerde De kunst van geestelijke begeleiding (Berne, 2019).

 

Alle lezingen beginnen om 19.30 uur. Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie/thee.

 

Alle lezingen zijn vrij toegankelijk. Wees welkom!

Hopelijk zien we elkaar bij deze lezingen!