Lezing: Het belang van het Woord van God in het publieke debat

Event details

  • maandag | 19 November 2019
  • 18:30
  • Pastoor van Winkelstraat 1, Schaijk.

Een geloofsgetuigenis in het publieke debat?

In Nederland hebben we een scheiding van Kerk en staat. Volgens sommige seculieren betekent dat dat geloofsargumenten geen rol moeten hebben in de politiek. En ook gelovigen stellen geregeld de vraag of de Kerk geen hele andere rol heeft dan de politiek en gelovigen niet weg moeten blijven bij de macht.

Zeker Kerk en staat hebben een andere rol en verantwoordelijkheid. Maar betekent dat dat christenen niet moeten deelnemen aan de politiek? Gaat de democratie niet ten diepste over het gesprek over de goede samenleving? Horen onze waarden en normen juist niet thuis in dat gesprek? Hebben het christelijk-sociale en katholieke sociale denken dit land in deze tijd niet juist veel te brengen?

Voor de politieke partij ChristenUnie schreef Wouter Beekers een beginselverklaring. Deze vormt het  fundament voor verkiezingsprogramma’s en het handelen van politici. In deze verklaring gaat Beekers in op bovenstaande vragen en formuleert vanuit christelijke uitgangspunten drie kernwaarden voor de politiek.

 

Wouter Beekers (1979) is historicus. Hij is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op de verhouding tussen overheid, markt en samenleving. Sinds 2013 is hij directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Hij woont in Rotterdam met zijn vrouw en drie kinderen.

Tijdstip: Dinsdag 19 november 2019 om 19.30 uur

Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie/thee.

Locatie: Parochiecentrum, Pastoor van Winkelstraat 1, Schaijk

 

We hopen u te begroeten en heten u van harte welkom!