Lezing: God diep in mij.

Event details

  • maandag | 24 September 2019
  • 17:30

Vele mensen zijn op zoek naar spiritualiteit. Het heeft vooral iets te maken met een verlangen om terug thuis te komen in het leven zelf, om een nieuwe plaats te vinden in het “geheel”. Verinnerlijking helpt om dingen te dragen. Meister Eckhart is een christelijk auteur die in brede kring gelezen wordt. Hij spreekt veel over loslaten, over het hier en nu. Je merkt dat het bij hem gaat over een persoonlijk proces dat hij doorlopen heeft in een uiterst actief leven. Toch ontdekte Eckhart via meditatie en gebed een innerlijke bron die zijn innerlijk één maakte.

Zo kon hij volop leven en functioneren. Hij ontmoette God op onverwachte wijze, achter traditionele beelden en nieuwe ideeën.
Maar wellicht is het vooral de “achterkant” van zijn eigen leven die hem veel heeft geleerd. In de stilte vond hij God, “groenend en bloeiend” in de diepte van zichzelf en in heel de schepping. God geeft leven en doet leven. Hij geeft vrede door alles heen.

Patrick Lens (1963) is dominicaan, doctor in de theologie (K.U. Leuven). Hij is studentenpastor in Brussel en werkzaam in theologisch vormingswerk in diverse ambtsopleidingen in Nederland. Hij geeft spirituele retraites en leidt sessies rond geloof en psychologie. Hij is gestalttherapeut.

Tijdstip: Dinsdag 24 september 2019 om 19.30 uur
Vanaf 19.00 uur is er inloop met koffie/thee.

Locatie: Parochiecentrum, Pastoor van Winkelstraat 1, Schaijk

U bent heel welkom!