Impulsdag voor Parochievernieuwing:Van reorganisatie naar revitalisering.

Event details

  • vrijdag | 4 November 2017
  • 09:00

Op zaterdag 4 november 2017 wordt in Utrecht een Impulsdag voor Parochievernieuwing georganiseerd. Parochievernieuwing vraagt om meer dan een cursus of een methode. Het gaat om een totaal-benadering (perspectief) dat in kleine haalbare stapjes lokaal kan worden uitgewerkt en toegepast (praktisch). Maar wat is hiervoor nodig? Wat werkt? Wat brengt ons in beweging?

In Nederland en daarbuiten zijn enkele initiatieven die deze dag worden besproken. Dit zijn o.a. ‘Rebuilt’: een model voor parochievernieuwing (o.a. in de Lucasparochie te Den Bosch), de leergemeenschap van Nederland Zoekt en de routeplanner voor de parochie van nu (parochie in het centrum van Leiden). Deelnemers kunnen twee van deze initiatieven op deze dag nader verkennen en ze worden uitgenodigd om een vertaalslag te maken naar hun eigen parochie of (parochiële) groep.

De dag duurt van 10 tot 15.30 uur en wordt gehouden in het Leerhuis Thomas a Kempis van de Gerardus Majella parochie (Broerestaat 12) te Utrecht.
De dag is bedoeld voor pastorale beroepskrachten en (kern)vrijwilligers uit alle bisdommen en bewegingen.
De organisatie van de dag is in handen van het Platform voor RK Evangelisatie in samenwerking met het Katholiek Alpha Centrum en het Centrum voor Parochiespiritualiteit.
Kijk voor meer informatie op www.parochiespiritualiteit.org en www.rkevangelisatie.nl

Paus Franciscus: “Als de Kerk niet naar buiten treedt om te evangeliseren, gaat zij naar zichzelf verwijzen en dan wordt ze ziek.”